تعمیر برد منبع تغذیه متغیر ۰ تا ۳۰ ولت

شکل یک : منبع تغذیه متغیر ۰ تا ۳۰ ولت

جهت بررسی تعمیر برد منبع تغذیه متغیر ۰ تا ۳۰ ولت در ادامه مطالب فنی به اختصار و مفید توضیح داده شده اند . همانطور که در شکل یک می بینید منبع تغذیه متغیر دارای یک خروجی با ولتاژ متغیر ۰ تا ۳۰ ولت و دو خروجی ثابت با ولتاژ های ۱۲ و ۵ ولت می باشد. همچنین منبع تغذیه دارای ولوم های تنظیم ولتاژ خروجی و محدود کننده جریان مصرفی است. ولوم های تنظیم ولتاژ با دو دقت درشت (Coarse) و ریز ( Fine) دردسترس هستند که به کمک آنها می توان ولتاژ خروجی را با دقت ۰.۱ ولت تنظیم کرد. جهت تعمیر برد منبع تغذیه متغیر باید از ساختار مدار کاهنده ولتاژ برق شهر و برد الکترونیکی فرمان و کنترل ولتاژ آن شناخت کامل داشت.

شکل دو : ترانس کاهنده ولتاژ و برد الکترونیکی کنترل ولتاژ منبع تغذیه متغیر

در شکل دو ، اجزای داخلی منبع تغذیه متغیر 0 تا ۳۰ ولت را ملاحظه می فرمایید. در بخش کاهنده ولتاژ از یک ترانس کاهنده ۲۲۰ به ۳۰ ولت استفاده شده است. در روش کاهش ولتاژ با ترانس که به روش خطی موسوم است نسبت دور سیم پیچ های اولیه و ثانویه ترانس عامل فیزیکی کاهش ولتاژ هستند. هسته این ترانس ها از آهن نرم ویژه میدان های مغناطیسی ساخته شده اند به دلیل استفاده از هسته آهنی و سیم پیچی های ضخیم مسی وزن دستگاه بسیار افزایش می یابد .

منبع تغذیه سوییچینگ غیر خطی

در منبع تغذیه سوییچینگ یا غیر خطی با استفاده از ترانس های فرکانس بالا و مدارهای الکترونیکی PWM پالس های مربعی با بسامد بالای ۴۰ کیلو هرتز را تولید می کند . همچنین آی سی PWM هدایت ترانزیستور های دوقطبی یا ماسفت های قدرت را با فرکانس بالا کنترل می کند . مدار PWM با کنترل پهنای باند پالس تولید شده بزرگی ولتاژ خروجی را تنظیم می کند. در منبع تغذیه سوییچینگ به علت کار با فرکانس های بالای ۴۰ کیلوهرتز وزن ترانس های مدار به شدت کاهش می یابد . مدار های سوییچینگ از معماری های مختلفی استفاده می کنند که متدوال ترین آنها مدار فلای بک است . سبکی ، ارزان بودن و تولید ولـتاژ های متنوع در خروجی از مزیت های منبع های تغذیه سوییچینگ است.

منبع تغذیه متغیر خطی

در منبع تغذیه متغیر خطی ۰ تا ۳۰ ولت که تصاویر آن را ملاحظه می فرمایید ولتاژ متناوب برق شهری با یک ترانس کاهنده به ولتآز متناوب ۳۰ ولت تبدیل و سپس ولتاژ متناوب ثانویه در یک مدار یکسوساز به ولتاژ مستقیم تبدلیل می شود . مجموعه ای از ترانزیستور های قدرت از این ولتاژ منبع در خروجی ولتاژ ۰ تا ۳۰ ولت را مهیا می کنند.

مدار فرمان کنترل ولـتاژ از یک آی سی OP-AMP بهره می گیرد . این آی سی با دریافت بازخورد از ولتاژ خروجی و ولوم کنترلی ، ولتاژ خروجی را در مقدار دلخواه کاربر تنظیم و تثبیت می کند. یک مدار نمایشگر سون سگمنت نیز ولتاژ خروجی تثبیت شده را بر روی نمایشگر ها نشان می دهد.

ولتاژ ۰ تا ۳۵ ولت برای تست و بررسی اکثر برد های الکترونیکی و دیجیتال کفایت می کند. ولتاژ های ۱۲ ولت و ۵ ولت ولتآز های رایج در مدار های الکترونیکی و همچنین برد های موبایل هستند که به صورت ثابت در دو خروجی به صورت جداگاته در دسترس هستند .

تعمیر برد منبع تغذیه متغیر ۰ تا ۳۰ ولت

دستگاه منبع تغذیه متغیر ۰ تا ۳۰ ولت پس از عیب یابی با بهره گیری از قطعات الکترونیکی مرغوب تعمیر و پس از انجام تست های فنی و کیفی با گارانتی تعمیر تحویل مشتری شد.

علاقه مندان جهت آشنایی با مبانی الکترونیک و منابع تغذیه می توانند از منبع فارسی زیر استفاده کنند :

مبانی الکترونیک و برد های الکترونیکی منابع تغذیه

جهت مشاهده تعمیر برد الکترونیکی دستگاه های صنعتی و آزمایشگاهی پیوند زیر را نیز ببینید :

مرکز تخصصی تعمیر برد الکترونیکی صنعتی | پرداد سیستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button